Mulţi consideră că psoriazisul este o afecţiune a pielii, însă în realitate, este mai mult decât o simplă erupţie cutanată. Rezultatul aceste reacţii este formarea de noi celule ale pielii în doar câteva zile, în loc de săptămâni, cum ar fi normal. Organismul nu are capacitatea de a integra excesul de celule, astfel încât acestea se adună la suprafaţa pielii şi formează leziuni. 

psoriazis

Leziunile variază că aspect, în funcție de tipul de psoriazis: cu plăci (sau vulgaris), gutos, pustular, inversat (sau flexural) și eritrodermic.

Aproximativ 80% dintre persoanele care trăiesc cu psoriazis au plăci (psoriasis vulgaris). Această formă cauzează apariția unor porțiuni de piele groasă, solzoasă care pot fi albe, argintii, roșii. Aceste plăci se pot dezvoltă oriunde pe piele, însă cele mai frecvente zone sunt pe coate, genunchi, zona lombară și pe scalp. 

Însă persoanele diagnosticate cu psoriazis pot scăpa rapid de această afecţiune, cu ajutorul unor ingrediente care se află chiar în bucătăria ta.

Iată de ce ai nevoie: 

Bicarbonatul de sodiu

Poate fi folosit cu succes și pentru a elimina psoriazis, dar efectele acestuia nu reprezintă o soluție pe termen lung. Poți alege să faci băi în cadă cu apă călduță în care să pui 300 g de bicarbonat de sodiul.

De asemenea, acest ingredient poate fi transformat în pastă și aplicat chiar pe piele. Trebuie doar să amesteci puțîn bicarbonat de sodiu cu ulei de ricin, în cantități egale.

Oţet de mere

Persoanele care au erupții de psoriazis la nivelul scalpului pot folosi oțet de mere pentru a scapă rapid de această problema. Oțetul trebuie aplicat de mai multe ori pe săptămâna în zona cu probleme. Poate fi amestecat cu apă pentru a reduce senzația de arsura. Rezultatele vor apărea în câteva săptămâni de la prima aplicare.

Ovăz

La fel, poți folosi ovăz dacă te confrunți cu această problema de piele. Pe zona în care există psoriazis trebuie aplicată o pastă care se obține din ovăz și puțînă apă. Mai mult, tărâțele de ovăz pot fi folosite și în cadă, in timpul băii. Pastă obținută trebuie lăsată să acționeze 30 de minute.